Activiteit

kunstmanifestatie Weespers aan de wand

za 27 mei 2023 - ma 29 mei 2023 , 11:30 - 17:30 uur
Illustration

Weespers aan de Wand 2023.

In het pinksterweekend organiseren wij de 26ste editie van de kunstmanifestatie Weespers aan de wand. 

Van vrijdag 26 mei t/m maandag 29 mei zullen de kunstenaars hun werk aan het publiek tonen. Met dit jaar als gast aan de wand in de Van Houtenkerk: Electric Circus. Wij zijn trots hun werk dit jaar in Weesp te mogen tonen. De kerk is om 15.30 uur open voor genodigden. De officiële opening van de 26ste editie zal Jan van der Does  om 16.00 uur voor zijn rekening nemen. 

Vanaf 16.30 tot 20.00 uur is de kerk  geopend  voor alle kunstliefhebbers/publiek. 

Zaterdag, zondag en maandag zijn de locaties van 11.30 tot 17.30 uur geopend. 

De Van Houtenkerk is de hoofdlocaties voor de geballoteerde kunstenaars, maar er zijn nog meer prachtige locaties waar kunst te vinden is. Zoals in de Theetuin, Brouwerij Wispe, de Synagoge, in de Raadzaal bij het museum en in meer dan 20 etalages in de binnenstad. 

Er vertrekt een bus vanaf het Grote Plein speciaal naar de extra locatie: het gebouw van Koninklijke Harmonie de Adelaar, waar de organisatie alle creatievelingen uit Weesp en omliggende gemeentes de gelegenheid heeft gegeven om hun prachtige creaties aan het publiek te tonen. 

Bij IJssalon Nelis zijn op tv schermen de kunstwerken uit groep 7 en 8 van de basisscholen te bewonderen. Het thema dit jaar is BIJEN.  

In de catalogus die u op alle locaties vindt, staat een overzicht van de deelnemende kunstenaars en de kunstroute met etalages waar ook kunst te bewonderen is. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door Aemestelle,   de adverteerders, sponsoren en de Gemeente Weesp/Amsterdam.

Kortom  meimaand, kunstmaand, iedereen kan tijdens de pinksterdagen genieten van kunst in de breedste zin van het woord.  

Locatie
Tevens zijn de kunstwerken te bekijken bij Wispe, In de Adelaar, de Synagoge, in de tuin van de Theetuin, bij bar Blauw en in diverse etalages in Weesp
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op za 27 mei 2023. Beëindigd ma 29 mei 2023
Documenten
Deel dit: