Update

Update bij Watermonsters

Geplaatst op 6 november 2023, 09:18 uur
Project afgerond

Natuur & Milieu heeft nu een artikel over het eindrapport van het project Watermonsters. Je kunt ook het rapport zelf lezen en downloaden via de website van het NIOO-KNAW. De conclusie is dat 78% van alle onderzochtte locaties matig tot slecht van kwaliteit zijn. Dat is toch wel een deprimerend resultaat en de score van Weesp wijkt hier niet vanaf.

Rob van Tilburg, directeur programma’s van Natuur & Milieu zegt over de resultaten: “Het is alarmerend dat we jaar op jaar vaststellen dat slechts 1 op de 5 kleine wateren in orde is. Het gaat echt de verkeerde kant op. Het is tijd voor actie om te zorgen dat onze vennen, sloten en plassen weer een gezonde plek met schoon water, planten en dieren worden. Dit is ook noodzakelijk om de doelen voor de Kader Richtlijn Water die in 2027 al voor de deur staan te gaan halen.”

En miscchien wel belangrijker, Rob van Tilburg stelt tenslotte, "Het is tijd dat de Rijksoverheid betere grenzen en normen stelt om de wateren van Nederland te beschermen en gezond te gaan maken". Het zou goed zijn als ook de gemeente Amsterdam hier serieus mee aan de slag gaat.

Illustration
 
Deel dit: