Project

Onderzoek. UIT! in Weesp

Geplaatst op 1 maart 2023, 00:00 uur
Illustration

Vroeger was uitgaan een feestje in Weesp. Je had de POC, Flat 113 en 't Vosje. In de POC heeft ooit nog Pink Floyd gespeeld en alle grote Nederlandse bands hebben hier gespeeld. Maar de afgelopen 30 jaar is het een dooie boel in Weesp.

De Weesper Vereniging gaat nu in opdracht van de gemeente samen met jongeren onderzoek doen of we oude tijden, in een nieuw jasje kunnen doen herleven. 

Toelichting

De Weesper Vereniging heeft een uitgebreid projectvoorstel geschreven en de bestuurscommissie van Weesp heeft dit voorstel nu goedgekeurd. We hebben nu een student aangetrokken die het project gaat begeleiden en de komende maand gaan we zes jongeren uit Weesp zoeken die we een onderzoeksbaan gaan aanbieden van 8 uur per week voor ongeveer 4 maanden. In die tijd gaan we vragen onderzoeken zoals:

  • Hoe gaan jongeren op dit moment uit?
  • Welke uitgaanswensen zijn er?
  • Wat kunnen we leren van de POC, Flat 113 en 't Vosje?
  • Wat zijn de truikelblokken om een nieuwe club in Weesp op te richten
  • Wat kan er wel op korte termijn?
  • Hoe kunnen we de uitgaanswensen realiseren?

De komende weken beginnen we met de sollicitatieprocedure om de onderzoekers te vinden, dus hou dit project in de gaten!

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
Dit onderzoek moet om te beginnen duidelijk maken wat de uitgaanswensen zijn van de jeugd van Weesp. Daarnaast willen we duidelijk maken hoed ie wensen gerealiseerd zouden kunnen worden.
Lopend
Deel dit:
1 projectupdate

Christian Zierleyn

Project volgens planning

De afgelopen weken hebben we sollicitatiegesprekken gehouden met jongeren uit Weesp voor de job van onderzoeker. We hebben nu vier geweldige jongeren gevonden en komende week gaan ze aan de slag. Dat betekent dat het daadwerkelijke onderzoek nu kan beginnen. We zijn heel blij dat we nu zover zijn en...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina