Wens

Terug naar Blijwater

Maatschappelijke Instellingen > Recreatie en sport
Illustration
Geplaatst op 27 maart 2023, 00:00 uur

In 2002 kwam er in Weesp, na een zware storm, een einde aan zwembad Blijwater. Dat zwembad zat op de plek van het huidige Victoriabad en de tuindersvereniging Van Houten. Blijwater had een instructiebad binnen en een verwarmd buitenzwembad. Ik ben er zelf nooit geweest, want ik ben in augustus 2020 verhuisd naar Weesp en ik las over het instorten van het dak van het zwembad in het eerste WeesperNieuws dat ik ooit las.

Na de storm besloot de gemeente Weesp dat er een nieuw zembad moest komenn. Er volgde een aanbesteding en een van de grootste politieke schandalen uit de Weesper geschiedenis. Het resultaat was een nieuw overdekt zwembad waar niemand blij mee was. Het was te klein, had te weinig faciliteiten, en de kwaliteit en het onderhoud was van het begin af aan zo slecht dat binnen korte tijd het verval al z'n intrede deed. Bovendien was de gemeente Weesp vergeten om met de nieuwe eigenaar afspraken te maken, zodat de gemeente na oplevering geen enkel middel had om de nieuwe eigenaar onder druk te zetten. Niemand in Weesp denkt met plezier aan het Victoriabad. Je gaat erheen omdat je kinderen er op zwemles zitten en daarna kom je er nooit meer.

Mijn wens is dat er weer een zwembad komt in Weesp waar we blij van worden. Het vorige zwembad heette Blijwater. Wat een geweldige naam! Ik wil weer een Blijwater zwembad! Een zwembad waar je met plezier naartoe gaat, liefst ook met een buitenbad. Ik snap dat dat ingewikkeld is en veel geld kost, maar als niemand ooit deze wens uitspreekt, dan gebeurd er ook nooit wat. De afgelopen twintig jaar hebben Weespers stilzwijgend geaccepteerd dat we geen goed zwembad meer hebben. Ik vind dat het tijd wordt om weer te gaan dromen.

Mensen die deze wens delen: 3
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit:
2 reacties

Christian Zierleyn

do 4 mei 2023 07:53
Ik heb bij de bestuurscommissie geïnformeerd hoe het staat met de zwemplek op de Lange Muiderweg waartoe de gemeenteraad van Weesp in 2021 heeft besloten. Vorig jaar is dat niet gelukt en ik begreep uit het antwoord dat dat dit jaar ook niet gaat lukken. Het lijkt een dossier te zijn dat nergens heen... lees meer

Christian Zierleyn

do 7 september 2023 16:57
De gemeente Amsterdam investeert miljoenen in de zwembaden in Amsterdam.

https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/flevoparkbad-binnenzwembaden/

Zou dat niet ook in Weesp kunnen?
Personen die deze wens delen: 2