Project
Init.

Deelvervoer

Geplaatst op 18 april 2023, 14:19 uur
Illustration

In dit project wil ik onderzoeken wat de opties zijn voor deelvervoer in Weesp. Omdat Weesp relatief klein is en de meeste mensen binnen Weesp de fiets gebruiken denk ik daarbij vooral aan de deelauto. Voor mensen die een auto hebben, maar er niet zoveel gebruik van maken is het zonde om een eigen auto te bezitten. Op dit moment zijn er al een paar deelauto's in Weesp, bijvoorbeeld via Greenwheels en er zijn een aantal mensen die via het online platform SnappCar auto's delen. Dit DEELauto project wil een plek zijn waar we in kaart brengen wat de opties en wensen zijn en waar mensen uit Weesp die enthousiast zijn over deelauto's samen kunnen werken.

Toelichting

Een alternatief voor de commerciële deelauto is wellicht de deelcoöperatie. De coöperatie DEEL is hier een voorbeeld van. DEEL heeft inmiddels zo'n 9 buurtcoöperaties opgezet in heel Nederland, waarvan 2 in Amsterdam. Dit is mooi initiatief en wellicht ook iets om te onderzoeken in Weesp. Ik heb me aangemeld als buurtambassadeur bij DEEL en we gaan de komende maanden kijken of we dit in Weesp van de grond kunnen krijgen. In dit project zal ik dan ook veel over DEEL delen, maar andere vormen van autodelen gaan we ook uitgebreid bespreken. Kijk op de speciale projectwebsite voor alle informatie.

Gewenst resultaat 
Meer deelvervoer in Weesp, minder auto's in de straat, minder autokosten voor de deelnemers en tegelijk ook overstappen naar een elektrisch wagenpark.
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Christian Zierleyn

Project volgens planning

De gemeente Amsterdam is druk met deelvervoer en aanstaande dinsdag ligt in de vergadering van de bestuurscommissie, bij agendapunt 9.2, ter advies voor, de Nota Deelvervoer 2023. Wie wil weten waar het met deelvervoer naartoe gaat in Amsterdam en dus ook Weesp, die moet echt dit stuk eens lezen. He...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Christian Zierleyn

Project volgens planning

De nota Deelvervoer 2023 is aangenomen  (agendapunt 10) door de gemeenteraad van Amsterdam, inclusief een motie die om aandacht vraagt voor deelvervoer in stadsdelen buiten de ring. Dat lijkt ons positief nieuws en biedt ook mogelijkheden om nu verder te denken over een deelvervoerproject in Weesp. ...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina