Dit project is afgerond
Project

Watermonsters

Geplaatst op 9 mei 2023, 10:03 uur
Illustration

Nederland heeft de slechtste waterkwaliteit van alle EU-lidstaten: vrijwel geen van onze grote wateren voldoet aan de Europese normen. En dan zijn er nog de kleine wateren, de haarvaten van ons watersysteem: de resultaten van vier jaar burgeronderzoek laten zien dat het ook daarmee heel slecht gesteld is. Daarom willen we in Weesp met een groep mensen meedoen met het project Watermonsters van Natuur & Milieu. We zouden het mooi vinden als zoveel mogelijk Weespers mee doen en zich aanmelden.

Toelichting

We zijn benieuwd naar de waterkwaliteit van de Vecht, de Kom, de Oudegracht, Smal Weesp, het Amsterdam-Rijnkanaal en de vele sloten rondom Weesp. En hoe zit het met het water in de Bloemendalerpolder? Daar moets straks een zwemlocatie komen. Maar hoe staat het met de waterkwaliteit daar? Als je het leuk vindt om mee te doen, meld je dan aan bij Natuur & Milieu en laat ons even weten dat je mee doet via de 'ik-wil-deelnemen'-knop hier op HalloWeesp.

Gewenst resultaat 
Het zou mooi zijn als we straks een beter beeld hebben van de waterkwaliteit in Weesp.
Klaar
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 5 projectupdates

Christian Zierleyn

Project volgens planning

Op de website van het Watermonsters project zijn nu de resultaten van het onderzoek te zien. Ook die van Weesp. Later hierover meer. Zie de website en zoom dan in op Weesp. Je kunt vervolgens klikken op de meetpunten om de resultaten te zien.

0
Open de update in eigen pagina

Christian Zierleyn

Project afgerond

Natuur & Milieu heeft nu een artikel over het eindrapport van het project Watermonsters. Je kunt ook het rapport zelf lezen en downloaden via de website van het NIOO-KNAW. De conclusie is dat 78% van alle onderzochtte locaties matig tot slecht van kwaliteit zijn. Dat is toch wel een deprimerend resul...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Christian Zierleyn

wo 10 mei 2023 09:13
Natuur & Milieu heeft een programma waar we bij kunnen aansluiten. Het heet 'Vang de Watermonsters'. Iedereen kan zich aanmelden. Het is een klassiek burgerwetenschap project. Er is een inleidende cursus online of op een aantal locties in Nederland en daarna krijg je een pakket met materiaal voor je on... lees meer